Checklist Musim Raya!

Musim perayaan ni kita mesti rasa happy dpt jumpa sanak saudara, kwn2 lama, family yg duk jauh etc kan?

Okay ni Jun nak kasi Check list barang yang jun selalu bawak travel terutamanya time perayaan gini!:D

1. Herbal Blend Krim – Yang ni memang KRIM WAJIB TANPA PARABEN yang sy akan bawak kemana2. Time raya gini Herbal Blend ni berguna bila tido di kampung kalau ada banyak nyamuk, kesian kat anak2 so ini la krimnya yg akan kurangkan gatal kena gigit nyamuk..gatal2 dan kering2 kulit pun boleh! sesuai untuk semuaaa golongan

2. Peppermint Shaklee – Jun ni jenis yang perut x tahan..kadang tersalah makan kembooong je perut ha..so peppermint shaklee ni banyak membantu terutama masa raya menu lontong yg sedap tu ada bahan dengan unsur “angin” disitu cthnya kobis, tempe ..tapi itu la yg sedap kan,..haha

3. omega guard – omega ni akan bantu kurangkan kenaikan berat badan dimusim raya dengan cara bantu pecahkan lemak.. disamping itu ia juga bantu untuk kurangkan masalah batuk..biasala cuaca skang pun x menentu..dah raya mesti la keluar sana sini, kejap panas masuk umah sejuk, keluar panas balik..so omega ni wajib ada

4. lecithin – lecithin ni bukan kata raya, x raya pun kena ada dan amik 6 biji sebelum mkn..bapak mertua ku pun dah kempis perutnya sbb amik lecithin di bulan puasa ..ehek cc: Qaseh Norhoney

5. Herblax – tiada org diet di musim raya ni tau..so semua benda telan masuk perut…pastikan jgn tersangkut sudah.. so herblax ni byk bantu keluarkan apa yg perlu dr usus kita..

6. B comp – malam raya dah x tido prepare raya..sok pagi raya nak bgn awal buta.. b comp ni la bantu kasi tenaga berpanjangan pada jun..

7. vita C – ini perluuuuuuuuuu! now jun mmg konsisten dgn vita C..kulit pun ada org kata dah nampak ok sikit dr dulu…😀

So pada kawan2 FB jun..dapatkan checklist ni dari Jun..insyallah jun sendiri mmg amal dr dulu..berat pun dah x berkilo2 naik macam dulu .

Advertisements