BAGAIMANA ESP MEMBANTU IBU HEBAT DALAM KERJA SEHARIAN?

Cerita tentang bekerja di zaman sekarang ni, tiada lagi istilah ibu bekerjaya hanya di pejabat, tetapi dah mula ada istilah WAHM (working-at-home-mom), SAHM (stay-at-home-mom) ibu2 hebat yang bekerja dari rumah!

Penatnya sama penat dengan ibu-ibu lain yang bekerja di pejabat bahkan mungkin lebih penat lagi. Apa taknya, ibu-ibu yang bekerja dari rumah ini, bukan sekadar nak urus rumah tangga dan anak-anak, tetapi juga bisnes yang di buat secara home based ini. Kadang-kadang ada yang terpaksa post barang pelanggan dengan menggendong anak kiri dan kanan ke pejabat pos! Belum lagi cerita tentang “me time”. Ibu-ibu yang menjadi SAHM juga penat tau! tak berhenti-henti kerja urus rumah tangga dan anak-anak tanpa cuti!

Apa pun tak kurang juga dengan ibu bekerjaya yang punya gaji tetap. Sama penatnya, cuma mungkin berbeza sikit kan? Bekerja makan gaji ni, penatnya bukan sekadar lambakan kerja di pejabat, balik ke rumah, belum sempat letak bontot kena masak pulak, stress dengan kerja di pejabat belum tamat, pening pulak dengan hal politik di pejabat, balik rumah kena urus rumah tangga lagi kan? haha. Adoi saya dengar pun dah penat!

Kadang-kadang lalu di newsfeed saya ibu-ibu yang meluahkan perasaan tentang hal2 kerja dan penat menguruskan hal-hal seharian yang lain.

NO WORRIES! Saya nak kongsikan macam mana ESP (Protein) Shaklee membantu ibu-ibu supermom ni untuk dapatkan kembali tenaga agar bukan setakat gagah mencari rezeki, tetapi juga sentiasa anggun dan gorgeous!

ESP membekalkan TENAGA!

ESP dapat memberikan tenaga kepada kita dengan cara membebaskan gula/glucose secara perlahan-lahan. Jadi kandungan gula dalam darah tidak akan naik mendadak dan menyebabkan keletihan. Sebab itu ESP sesuai untuk ibu-ibu yang mempunyai masalah GDM ketika hamil.

sumber Protein bagi ibu menyusu

Rata-rata ibu di Malaysia sekarang sudah ramai yang menyokong penyusuan ekslusif untuk anak-anak. Bukan setakat SAHM, WAHM bahkan ibu-ibu yang bekerja di pejabat juga bersusah payah membuat stock EBM untuk anak-anak tersayang. Sebab setiap ibu mahu berikan yang terbaik untuk anak kan? 🙂 Jadi dengan pengambilan ESP ini, adalah satu usaha ibu-ibu hebat ini untuk pastikan susu ibu yang dihasilkan adalah susu yang berkualiti untuk anak-anak. Tahu kan ESP adalah salah satu sumber protein NON-GMO?

Gorgeous dengan ESP?

Selalu orang beranggapan, orang perempuan bila dah berkahwin, duduk di rumah, serabai saja kan, penampilan dah sama macam Mak Limah balik rumah! Kalau yang bekerja pun, balik rumah tentu kita dah remove make up tu! Takkan dari bagi sampai ke malam nak pakai make up 1 inchi kan! Kulit wajah kita ini pun perlu bernafas babe! 😀

Tahu tak ibu-ibu, kelebihan ESP ni, selain memberikan tenaga untuk kita sepanjang hari, memberikan sumber protein bagi ibu yang menyusukan, ia juga membantu kita mendapatkan kulit yang lebih anjal dan cantik! Yang ni tak cuba memang tak percaya! Saya sendiri dah cuba! Kulit wajah saya lebih gebu dari dulu! ESP ni memang saya sangat sarankan bagi ibu-ibu yang nak dapatkan apa yang saya ceritakan di atas ni tau!

Dan jangan tak percaya ESP ni juga boleh dijadikan sebagai meal replacement dengan resepi yang sangat sedap! Sesuai untuk satu keluarga! Nanti next entry saya share resepi ESP yang lazat ni. 😀

Ha, bulan ini, ESP HOT SELLER ni ada PROMO beli 4 tong dan dapat less 5%. Tapi istimewa hanya untuk ahli sahaja! Jadi ahli dan dapatkan promo ini untuk dapatkan lebih penjimatan. Valid dari 1-31 Oct 2017 sahaja ya 🙂

KLIK GAMBAR BAWAH UNTUK PEMBELIAN ESP PROMO BELI 4 LESS 5% SECARA ONLINE DI WEB SHAKLEE  DAN HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI PERCUMA 012 577 1905 Jun

LAGI ENTRY TENTANG KELEBIHAN ESP DISINI.

 

Advertisements

3 thoughts on “BAGAIMANA ESP MEMBANTU IBU HEBAT DALAM KERJA SEHARIAN?

  1. ESP ni all time favourite kami sefamily. Kalau dah nak habis, memang berbunyi mulut masing2 minta umi order. Hehe.
    Minum ESP, kenyangnya lama….besttt.. tak payah nak risau2… mudah nak kurusss

  2. Tujuan awal minum ESP, sebab nak cepat ke tempat kerja sebab ESP tak susah nak prepare. Sekadar shake dan minum.

    Tapi, bila dah lama-lama konsisten dengan ESP, parut jerawat saya makin hilang dan saya perasan saya tak cepat lapar macam dulu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s