Kisah menyusu saya dan alfalfa

Assalamualaikum semua…

Harini meh nak citer sket pengalaman aku menggunakan shaklee untuk buat stok menyusu..honestly… awalnya mmg susu aku kurang sbb bermacam2 kekangan..akhirnya aku dan encik suami decide nak try Shaklee..ye bukan semua orang yang beruntung susu mmg gile banyak sampai tahap boleh bagi anak susuan semua…tapi bagi yang masalah macam aku boleh try untuk amik booster alfalfa ni ..kita berusaha ye.. ni meh nak tunjuk gambar2 masa tempoh aku buat stok EBM dulu..

Untitled-3

ni lah die susu perahan pertama selepas 1 bulan bersalin…haaaa..masa ni baru nak amik shaklee…sabar  dan doa tu penting pegi la tanya sapa pun yg menyusukan anak semua akan ckp hati kena happy…minum kena byk…doa kena rajin..dan USAHA pun perlu..dan sy usaha membanyakkan susu dengan shaklee diiringi dengan HAPPYKAN HATI..BANYAKKAN MINUM..DAN RAJINKAN DOA..

Untitled-5

ni masa ni down jugak la..mmg mencabar nak exclusive breastfeed nih.. penah kot ckp ngn husband…”kalau camni bila nak penuhh” then husband ckp..”saboooo saboooo..doaaa..doaaa..” hehe

Untitled-4

ni masa ni dah semangat sket…12mins pump dpt byk..banyak dr smlm…dan hari2 sebelumnya

Untitled-6

ni dah bertambah banyak…lepas guna alfalfa + ESP + vitalea + B Complex + Osto + Vit C

Untitled-2

hari berganti hari…2 hari baru dpt 6 oz…tapi susu makin pekat dah masa tu sbb dah mula amik ESP..baby pun cepat sket kenyang..

Untitled-7

ni dlm 14 mins dah mula cepat dari sebelum ni..

Untitled-8

Untitled-9

Untitled-1

dan ni akhirnya kat office pump 15 mins dah berjaya dpt skaligus 6 oz – 10oz … jadi ibu2 yang nak menyusu diluar sana…KENA SABO..DOA..USAHA…MINUM JANGAN LUPA! 3 liter sehari ye 🙂

nak BELI SET MENYUSU SHAKLEE?? WHatsapp saya..0125771905 jun (SHAKLEE ID:886047)

next sharing nak citer pasal experience kami guna mealshake plak tau..tungguuuu

==========================

Atas ni adalah perkongsian saya ketika bermasalah dengan penyusuan dengan anak sulung, alhamdulillah anak ketiga ni susu xda masalah dan saya lebih gembira! Alhamdulillah! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s