Kisah menyusu saya dan alfalfa

Assalamualaikum semua…

Harini meh nak citer sket pengalaman aku menggunakan shaklee untuk buat stok menyusu..honestly… awalnya mmg susu aku kurang sbb bermacam2 kekangan..akhirnya aku dan encik suami decide nak try Shaklee..ye bukan semua orang yang beruntung susu mmg gile banyak sampai tahap boleh bagi anak susuan semua…tapi bagi yang masalah macam aku boleh try untuk amik booster alfalfa ni ..kita berusaha ye.. ni meh nak tunjuk gambar2 masa tempoh aku buat stok EBM dulu..

Untitled-3

ni lah die susu perahan pertama selepas 1 bulan bersalin…haaaa..masa ni baru nak amik shaklee…sabar  dan doa tu penting pegi la tanya sapa pun yg menyusukan anak semua akan ckp hati kena happy…minum kena byk…doa kena rajin..dan USAHA pun perlu..dan sy usaha membanyakkan susu dengan shaklee diiringi dengan HAPPYKAN HATI..BANYAKKAN MINUM..DAN RAJINKAN DOA..

Untitled-5

ni masa ni down jugak la..mmg mencabar nak exclusive breastfeed nih.. penah kot ckp ngn husband…”kalau camni bila nak penuhh” then husband ckp..”saboooo saboooo..doaaa..doaaa..” hehe

Untitled-4

ni masa ni dah semangat sket…12mins pump dpt byk..banyak dr smlm…dan hari2 sebelumnya

Untitled-6

ni dah bertambah banyak…lepas guna alfalfa + ESP + vitalea + B Complex + Osto + Vit C

Untitled-2

hari berganti hari…2 hari baru dpt 6 oz…tapi susu makin pekat dah masa tu sbb dah mula amik ESP..baby pun cepat sket kenyang..

Untitled-7

ni dlm 14 mins dah mula cepat dari sebelum ni..

Untitled-8

Untitled-9

Untitled-1

dan ni akhirnya kat office pump 15 mins dah berjaya dpt skaligus 6 oz – 10oz … jadi ibu2 yang nak menyusu diluar sana…KENA SABO..DOA..USAHA…MINUM JANGAN LUPA! 3 liter sehari ye 🙂

nak BELI SET MENYUSU SHAKLEE?? WHatsapp saya..0125771905 jun (SHAKLEE ID:886047)

next sharing nak citer pasal experience kami guna mealshake plak tau..tungguuuu

==========================

Atas ni adalah perkongsian saya ketika bermasalah dengan penyusuan dengan anak sulung, alhamdulillah anak ketiga ni susu xda masalah dan saya lebih gembira! Alhamdulillah! 🙂

Advertisements

Shaklee | Mahal gile!

HARGA MURAH DAN TAHAN BERBULAN BULAN

Shaklee mahal?

Ternyata tanggapan saya salah.
Bila saya kira-kira balik sebagai contoh Sustained Release Vita-C harga Retail RM92.50 ada 180 biji dalam tu.
Sehari saya makan sebiji lepas sarapan/sahur.

180/30hari = 6 bulan! uiks. Tahan 6 bulan?

Mari kita kira lagi.

RM92.50/6 bulan = RM15.416666

Tudia… Sebulan RM15.41666 untuk kesihatan diri sendiri.
Itu harga retail. Kalau harga ahli? Lagi meriah murah.

Hubungi saya dan saya beri penerangan percuma. Sebab saya seronok sharing tentang Shaklee ni.

So Murah ka tak mahal?

10452325_10204255865376315_3673360157765417780_n

Hafiz Juniza

SMS/Whatsapp: 010 305 6484 atau 017 752 3084

FB: http://www.facebook.com/alhafiz.aziz

Produk Shaklee | Alfalfa

Alfalfa S

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil 
Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien.  Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi.  Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
•    Sumber semulajadi alfalfa.
•    Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air
sebagai minuman herba semulajadi.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos,merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.