Tomato in the pot

Salam,

Ha weekend ni Jun plan nak buat aktiviti tanam pokok dengan Faqeh dan Hana. So Jun cadang nak buat Projek Tomato in the Pot!

296d9dd0e0c10bdb1038802e55a63c4d

Kalau ikutkan apa yang Jun baca macam mudah macam senang saja nak tanam pokok tomato ni kan.. Apa yang kena ada :

  1. Small pot
  2. sliced tomato
  3. soil

Tu ja, mudah kan? so caranya gemburkan soil masuk ke pot dlm separuh, lepas tu letak sliced tomato tu..then cover up tomato tu dengan soil lagi, then siram dan bagi masa dalam 1-2 weeks untuk tengok result dia..hihi

Dah cuba nanti Jun update from time to time hasil nya na! Doakan berbuah la tomatonya! ha ha ha!