5 sebab kenapa perlu consume kolagen!

Pasti ramai yang tahu kebaikan kolagen kan? Terutamanya untuk kesihatan kulit.
Ketahui kenapa kita perlu kekalkan paras optimal kolagen dalam badan dan kenapa kita perlu amalkan kolagen dari sekarang!

1. KOLAGEN ADALAH BAHAN UTAMA UNTUK MENDAPATKAN KULIT YANG ANJAL
Tahu tak bahawa 30% protein dalam badan kita adalah kolagen? Kolagen ini yang bertindak untuk kekalkan elasticity kulit kita. Ada banyak faktor yang boleh sebabkan kita kehilangan keanjalan kulit selain faktor usia. Jadi perlu untuk kita amalkan kolagen setiap hari untuk kekalkan kulit yang anjal.

Well at least, biar nampak muda dari usia atau at least dengan usia daripada nampak berumur dari usia sebenar..!

wpid-kol-table1.jpg

2. KOLAGEN MENYOKONG KESIHATAN SENDI
Macam mana pulak kolagen boleh menyokong kesihatan sendi ni? Aha! sbb kolagen ni main peranan untuk support fleksibiliti dan mobiliti sendi2 kita.Ia juga kaya dengan asid amino untuk sediakan sokongan dan elasticity contohnya pada tendon dan ligamen, tulang dll. Bayangkan kalau tiada elasticiti ni..haa asyik terdengar bunyi tulang belulang bila berjalan dan berlari..ngeri sgt kan?!

Bahan-bahan-Shaklee-Collagen-Powder.jpg

3. KOLAGEN UNTUK RAMBUT DAN KUKU YANG CANTIK!
Kolagen ni sangat penting untuk rambut dan kuku supaya lebih kuat dan elastik! kenapa pula nak kena elastik ni? yee! cuba bayang badan tak ada kolagen, elok2 tengah menaip whatsapp kuku patah weih!..dah tak ada elastik, itu pasal lah patah!..haa ibaratnya begitu lah! eheh..oh ya kolagen ni jugak adalah antioxidant properties yang bantu untuk melawan radikal bebas. So kalau kolagen cukup, ia bantu kuatkan kulit kepala dan kuku untuk grow healthy..

4. KOLAGEN BADAN SEMAKIN BERKURANG SETIAP TAHUN!

Ha, tahu tak selepas umur 20 tahun, badan kita akan produce kolagen 1% KURANG BERBANDING tahun sebelumnya! huuu, bayangkan sekarang kita 34 tahun, umur 36 tahun dah 2% kolagen kurang dr badan..haaa boleh bayang tak muka dah mula nampak wrinkles! kulit mula senang nak kering..T.T

5. KOLAGEN HILANG SETIAP HARI!

Dunia kita sekarang ni banyak pencemaran, asap kita sedut masuk badan, pakai pulak kadang2 skincare atau pun bahan2 yang di sapu kat badan yang ada chemical BERBAHAYA..pastu dunia panas harini, kita mau tak mau pasti ada aktiviti luar rumah jugak ..dah terdedah dengan sinaran UV..sinaran UV ni pulak boleh trigger radikal bebas, radikal bebas ni pulak lama2 boleh sebabkan kolagen kita berkurang dan mula la  kulit jadi kering dan lama2 kedut pun nampak makin lama makin banyak dan makin banyak..dari kulit sehalus bayi x sempat 50 tahun dah nampak kedut yang banyak! Tak percaya? try pegi mana2 skincare outlet yang ada  bagi servis skin analysis..haa try la check skin uols..tgk tua sebelum usia tak? hahaha..

Capture.JPG

Ok lah! nak buat cemana, kita tak boleh elak dari faktor2 yang menyebabkan kolagen hilang selain dari faktor usia meningkat , betul? Tapi kita juga kalau boleh nak lambatkan penuaan kulit dan kesihatan kita kan? Ya! oleh sebab itu kita boleh amalkan Shaklee Collagen Powder ni! Bukan saja untuk kulit, tapi juga untuk kesihatan yang lain!

Next entry saya akan share WHY SHAKLEE COLLAGEN POWDER!

Sebelum itu, ini bahan2 dalam kolagen shaklee:

7-ramuan-collagen

Berminat nak beli kolagen dengan harga ahli? whatsapp Jun untuk proses menjadi ahli di 012 577 1905. Nanti jun guide cara daftar ahli!

Jun Hafiz
012 577 1905
Co Founder Sihat Harmoni

Advertisements

Sahabat Baik Kulit

Saya penah lalui fasa kulit kusam dengan pigmentasi di sekitar wajah..sangat tak best! bila apply make up masih rasa apa certain area di wajah yang tak sekata.. tambah2 bila orang puji suami kita berkulit licin dan flawless..huhu ini serious ya..

Tapi sejak Detox dengan Set Detox Full, guna pulak Youth Skincare, jaga makan, lebihkan minum air, kurangkan stress, ambil supplement yang baik..terasa diri kembali remaja weih..badan ringan, kulit lebih cantik, jeans yang dulu cam sarung nangka..sekarang dan boleh pakai dan duduk dengan selesa..haha!

Its an achievement!

Nah, ini salah satu rahsia supplemen yang sangatt bagus untuk kulit..pendek kata kena jadi BFF la dengan kita!
Capture

Vita C dan Collagen! 

Vitamin C nih badan kita tak boleh hasilkan sendiri, sebab tu kena banyak makan buah dan lebihkan sayur dalam diet harian kita.. tapi kan nak tanya la..

“hampa dan makan berapa biji buah harini? Sayur hijau ada separuh pinggan masa makan lunch tadi?” -haha

Mau berkerut muka kan kalau mkn limau berbiji2, sayur apatah lagi.. kegigihan tu kena extra kental kan! haha..

Haa lagi satu kalau makan di kedai, tengok pulak sayur over cooked sampai layuuu..confirm tangan cedok masak lemak cili api lagi ha.. banyakkan cabaran kalau nak makan yang sihat2 ni?

tak perlu fikir susah2 pun kalau telan jer la vitamin c tablet tu..

Lagi satu collagen, ada orang yang tak tahu lagi kelebihan collagen? nah tengok kulit baby..halus, gebu, geram rasa nak gigit2! kenapa ya kulit kita orang dewasa ni berkerut, berkedut2, kusam, berbintik2 dan macam2 lah! haa sbb kolagen dalam badan kita dah berkurang! gituu..

Capture

Ha, menarik kan?

Bagi yang berminat nak order collagen shaklee ni, boleh klik sini:  Whatsapp Sekarang 

ATAU

buat belian secara online disini,(pembayaran menggunakan credit card atau debit card):

order-now-gambar-1