TENTANG ESP YANG ANDA PERLU TAHU!

TERINGIN KULIT GEBU SEPERTI WANITA KOREA??? SUDAH TENTU BOLEH!! TIDAK MUSTAHIL ANDA BOLEH DAPATKAN KULIT YANG CANTIK, GEBU DISAMPING SIHAT LUAR DAN DALAM!

INI ADALAH PENGGUNA ESP YANG KONSISTEN! LIHATLAH SENDIRI HASIL KULIT MEREKA!

MEREKA MENGGUNAKAN ESP SECARA KONSISTEN!

TAHUKAH ANDA ESP MERUPAKAN  MINUMAN SOYA YANG TERBAIK DIHASILKAN TANPA GMO? SELAIN ITU ESP JUGA HALAL, SELAMAT DAN BERKESAN UNTUK KITA TANPA PERLU DIRAGUI LAGI!

esp

Energizing Soy Protein (ESP) dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur- tua dan muda lelaki atau wanita yang inginkan KULIT YANG CERAH, ANJAL SERTA GEBU disamping mendapat kebaikan kesihatan yang OPTIMUM!

.resepi-esp-shaklee

Manakala, kandungan Indeks Glisemik  yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis. Satu hidangan ESP shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.  MENARIK BUKAN??

glisemik

BAGAIMANA ESP MENCANTIKKAN KULIT?

  1. Membantu menghilangkan jerawat, jeragat dan parut dimuka dan badan

  2. Menganjalkan kulit termasuk payudara yang kendur dan membantu meratakan selulit. ESP juga boleh mengurangkan berat badan.

  3. Membantu mencerahkan dan menaikkan seri kulit secara semulajadi

  4. Membantu meratakan kulit kesan daripada parut jerawat

shutterstock_96537376-1007x1024

TANDA KEKURANGAN PROTEIN

  1. Kesan lebam dan bengkak dibawah mata terutamanya diwaktu pagi.

  2. Water retention (bengkak air). Kesan bengkak dibawah mata, kaki, muka dan tangan.

  3. Kuku senang pecah dan nipis serta lambat tumbuh.

  4. Rambut bercabang, senang gugur dan putus.

  5. Kulit kering, bersisik dan ruam.

  6. Tumit kaki kering dan pecah.

  7. Luka lambat sembuh.

  8. Perubahan warna kulit.

  9. Selalu letih, sukar tidur, kemurungan, moody, selalu bimbang dan kerap sakit kepala

SIAPA PERLUKAN ESP?

siapa perlukan esp.jpg

==================================================================

import

SELAIN DAPAT KULIT CANTIK,GEBU DAN CERAH..ESP JUGA DAPAT MENURUNKAN BERAT BADAN!!

Ini antara TESTIMONI PENGGUNA ESP YANG BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN!

kurus-esp3set-kurus-shaklee-3-003testimoni-set-kurus-copy

========================================================================

kandungan-esp

Apa itu Asid Amino?

Protin terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protin yang berbeza mengikut keperluan protin dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.

Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. lni dikenali sebagai asid-amino tak perlu.

Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan perlu diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid-amino perlu.

Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut. Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali ldentity Preserved Program IPP. Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetik, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.

TAHUKAH ANDA?

Tubuh badan manusia dibina daripada protein. Contohnya seperti kuku, kulit dan otot-otot adalah berasal daripada protein.

Bila kita mengambil protein, organ penghadaman akan memproses dan memecahkannya kepada asid amino dan dihantar kedalam darah seterusnya dibawa keseluruh badan.

Sel-sel badan akan memilih asid-asid amino yang diperlukan untuk membina tisu-tisu badan yang baru, antibodi, hormon, enzim dan sel-sel darah. Oleh itu protein adalah amat-amat penting untuk kulit dan tubuh yg sihat dan cantik.

Protein merupakan bahan utama yang digunakan untuk menggantikan sel-sel yang telah mati.

  • Kebanyakkan sel-sel darah putih diganti setiap 10 hari.

  • Sel-sel dalam lapisan saluran usus dan platlet darah diganti setiap 4 hari.

  • Sel-sel kulit diganti setiap 24 hari.

  • Lebih daripada 98 peratus molekul dalam badan diganti sepenuhnya setiap tahun!.

169629_481350398557645_372489186_o.jpg

ESP Shaklee dijamin SELAMAT, HALAL & BERKESAN

Semua produk SHAKLEE mempunyai kelulusan KKM dan disahkan HALAL oleh Islamic Service of America (ISA). ISA merupakan badan pensijilan HALAL luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Semua produk dikeluarkan diluar negara yang disahkan HALAL oleh badan pensijilan yang diiktiraf oleh JAKIM tidak perlu mempunyai cop halal JAKIM.

jakim.png

Harga runcit ESP Shaklee adalah RM169.00.  Nak beli dengan harga ahli dengan penjimatan sehingga20%??

Daftar sebagai ahli Shaklee sekarang! Sila HUBUNGI KAMI di 012-5771905 ATAU 0177523084.

 

Advertisements

​BAGAIMANA SAYA MENURUNKAN BERAT BADAN DARI 101.5KG KEPADA 88.2KG (13.3KG) DALAM TEMPOH 2 BULAN!

Saya mula hamil tahun 2011, akhirnya dgn izin Allah anak sulung saya lahir pada 26 april 2012 sihat dan sempurna.

.

Sepertimana ibu² lain, kehamilan pertama ini buatkan saya teruja utk mencari ilmu penyusuan supaya saya dpt menyusukan anak saya secara esklusif,anggapan awal saya ketika itu, “menyusu alah mudah jer”

.

Rupanya saya silap! Baru saya tahu banyak cabaran rupanya dalam tempoh penyusuan!

.

Saya gagal untuk menyusu secara esklusif namun, apa yang berlaku pada anak saya membuatkan suami saya mengosongkan susu formula dan kami berusaha semula untuk menyusukan walaupun agak terlambat.

Atas saranan doktor juga, saya perlu menyusukan semula anak saya setelah setiap bulan keluar masuk wad.

.

Bermula detik itu lah saya mula mencari supplement untuk menghasilkan semula susu yang berkualiti untuk anak saya. Dalam tempoh yang singkat untuk saya masuk bekerja.

Sejujurnya saya memang tidak cukup masa untuk membuat stock EBM.

Dan akhirnya saya ditemukan dengan ibu susuan untuk anak saya yang juga merupakan breastfeeding peer counselor, Pn. Nurul Fazlin. Dari sini lah juga saya mula belajar konsep sebenar penyusuan iaitu “supply and demand”!

.

Sungguh! Sebanyak mana supplement atau milk booster yang kita ambil, konsep penyusuan yang betul tetap perlu diikuti!
Supply and demand

Air kena cukup

Elakkan stress

Kerapkan pam dan stimulate!
Jika dulu saya menyusu tanpa ilmu, sekarang baru saya tahu, konsep penyusuan yang betul adalah perlu dan supplement juga perlu untuk saya supaya susu yg dihasilkan adalah susu yang berkualiti

.

Untuk menghasilkan susu yang berkualiti bukan sahaja dari segi nutrisi tapi juga pekat agar anak saya lebih kenyang. Ini lah masalahnya, susu ada tapi cair kehijauan, anak saya seperti tidak kenyang dengan susu ibu.

.
Akhirnya saya jumpa solusi untuk masalah penyusuan saya ini, iaitu ESP shaklee!

.

Walaupun saya bukan lah penggemar minuman seperti susu, tetapi untuk anak saya ambil juga, bancuh dicampur milo, pernah juga dicampur horlick.

.

Alhamdulillah, susu saya sekarang lebih pekat, lebih meriah! Sungguh rezeki susu juga dari Allah untuk anak kita.

Dengan izin Allah asbab kita berusaha, rezeki susu untuk anak tetap ada! Yang penting jangan putus asa!

.

Dengan ESP ini, ia bukan sekadar membantu memberikan sumber protein kepada penghasilan susu saya malah menjadikan kulit saya yang dulu kusam, kini lebih gebu dan sekata!

.

Pengambilan ESP semasa saya berpantang juga telah berjaya menurunkan berat saya daripada 101.5kg kepada 88.2 kg dalam tempoh sebulan setengah ke 2 bulan. Apa yang saya lakukan adalah dengan mengurangkan pengambilan karbohidrat dan melebihkan pengambilan protein dalam diet harian. ESP ini saya ambil sebagai meal replacement di waktu pagi dan sebagai snack ringan di waktu petang dan malam.

.

Masalah hormon yang saya hadapi ketika kehamilan menjadikan jerawat di muka naik menggila di sekitar kiri kanan muka dan di dahi di naiki seakan ruam hitam. Dan kini parut jerawat di muka saya semakin pudar setelah saya mengamalkan ESP sebagai mask setiap 2-3 kali seminggu.

.

Ini saya kongsikan cara bancuhan ESP sebagai facial mask:
1 sudu kecil serbuk ESP + sedikit air = bancuhkan dan sapu di muka dan leher.
Bancuhan ini juga boleh di campur dengan yogurt asli atau vitamin E tetapi saya hanya menggunakan ESP sahaja.
.

ESP ini juga saya ambil memandangkan kandungan ESP yang low GI. Ini kerana saya adalah antara ibu hamil yang mengalami GDM semasa kehamilan. Jadi ESP adalah menu alternatif untuk saya dalam memastikan kandungan gula di ambil adalah terkawal.

.

Banyak kebaikan ESP yang saya perolehi.

Ramai ibu² dan wanita sudah mengambil ESP, kami sudah, anda bila lagi?

#ESPShakleePromo

#ESPDiskaun5%

Breastfeeding journey

Susu EBM dlm fridge utama dah x muat so dua hari ni Encik Hafiz make over semula fridge lama ni supaya boleh topup susu ebm di fridge ni..

Terima kasih Encik Hafiz! Kaler ni super cantik tak sangga! 

Muah!

Ni selepas make over dan already place kaf ruang tamu hah!

Rumah kami kecik saja, dapur cenonet nak susun fridge banyak2 😂

Ni ha dia rupa fridge sebelum make over! Kekekekek..brand Mitsubishi..walaupun karat! Tapi tahan lama brand ni..

Hopefully baby pun slowly mau dgn botol, dah dekat seminggu baby x minum susu perahan ni..risau jugak baby reject botol nanti … 😂

Tips penyusuan saya untuk anak ketiga kali ni:

1. Ambil ESP shaklee untuk sumber protein. Jadual pengambilan saya: pagi as breakfast, petang as snack dan malam after 8pm as meal replacement.

2. Ambil alfalfa shaklee sebagai milkbooster. Bagi sesetengah orang milkbooster masing2 ada yang dengan minum horlick, makan pegaga, minum air coklat dll. Ada juga yang tak perlu ambil sebarang milkbooster susu mmg sentiasa banyak! Rezeki masing-masing kan? Apa pun konsep penyusuan perlu betul juga untuk maintain penghasilan susu disamping jaga makan dan jangan stress!

3. B complex saya ambil untuk pastikan sy cukup vitamin B sbb badan saya memang kekurangan vitamin B. Salah satu tanda kekurangan vitamin B adalah cepat stress! 

4. Untuk kalsium, saya ambil Ostematrix shaklee untuk elak gigi reput, anak pertama dulu gigi jadi jarang sbb kurang kalsium masa menyusu! Saya juga selalu cramp kaki waktu malam. So ostematrix ni banyak membantu kurangkan masalah x cukup kalisum ni haha ..

5. Oh ya! Vitamin C! Penting ni sbb bila kita menyusu segala nutrisi akan pi ke baby juga! Haritu saya nak selesema, so telan vitamin C, dalam 3 hari alhamdulillah x jadi nak selesema! So time menyusu ni kena pastikan zat cukup pada kita dan anak supaya pertumbuhan baby sihat dan elak dari terkena sebarang penyakit time kecik2 ni..

Kami penah pengalaman baby bawah 3 bulan demam! Mmg tak lena malam dan jenuh susah hati! 

So setakat ni dulu tips perjalanan menyusu saya kali ni..jumpa lagi nanti! 
Salam sayang, cewah!

Jun Hafiz.

Untuk dapatkan set hamil, berpantang dan menyusu, whatsapp saya di:

Www.wasap.my/60125771905