Sahabat Baik Kulit

Saya penah lalui fasa kulit kusam dengan pigmentasi di sekitar wajah..sangat tak best! bila apply make up masih rasa apa certain area di wajah yang tak sekata.. tambah2 bila orang puji suami kita berkulit licin dan flawless..huhu ini serious ya..

Tapi sejak Detox dengan Set Detox Full, guna pulak Youth Skincare, jaga makan, lebihkan minum air, kurangkan stress, ambil supplement yang baik..terasa diri kembali remaja weih..badan ringan, kulit lebih cantik, jeans yang dulu cam sarung nangka..sekarang dan boleh pakai dan duduk dengan selesa..haha!

Its an achievement!

Nah, ini salah satu rahsia supplemen yang sangatt bagus untuk kulit..pendek kata kena jadi BFF la dengan kita!
Capture

Vita C dan Collagen! 

Vitamin C nih badan kita tak boleh hasilkan sendiri, sebab tu kena banyak makan buah dan lebihkan sayur dalam diet harian kita.. tapi kan nak tanya la..

“hampa dan makan berapa biji buah harini? Sayur hijau ada separuh pinggan masa makan lunch tadi?” -haha

Mau berkerut muka kan kalau mkn limau berbiji2, sayur apatah lagi.. kegigihan tu kena extra kental kan! haha..

Haa lagi satu kalau makan di kedai, tengok pulak sayur over cooked sampai layuuu..confirm tangan cedok masak lemak cili api lagi ha.. banyakkan cabaran kalau nak makan yang sihat2 ni?

tak perlu fikir susah2 pun kalau telan jer la vitamin c tablet tu..

Lagi satu collagen, ada orang yang tak tahu lagi kelebihan collagen? nah tengok kulit baby..halus, gebu, geram rasa nak gigit2! kenapa ya kulit kita orang dewasa ni berkerut, berkedut2, kusam, berbintik2 dan macam2 lah! haa sbb kolagen dalam badan kita dah berkurang! gituu..

Capture

Ha, menarik kan?

Bagi yang berminat nak order collagen shaklee ni, boleh klik sini:  Whatsapp Sekarang 

ATAU

buat belian secara online disini,(pembayaran menggunakan credit card atau debit card):

order-now-gambar-1

 

Advertisements

Breastfeeding journey

Susu EBM dlm fridge utama dah x muat so dua hari ni Encik Hafiz make over semula fridge lama ni supaya boleh topup susu ebm di fridge ni..

Terima kasih Encik Hafiz! Kaler ni super cantik tak sangga! 

Muah!

Ni selepas make over dan already place kaf ruang tamu hah!

Rumah kami kecik saja, dapur cenonet nak susun fridge banyak2 😂

Ni ha dia rupa fridge sebelum make over! Kekekekek..brand Mitsubishi..walaupun karat! Tapi tahan lama brand ni..

Hopefully baby pun slowly mau dgn botol, dah dekat seminggu baby x minum susu perahan ni..risau jugak baby reject botol nanti … 😂

Tips penyusuan saya untuk anak ketiga kali ni:

1. Ambil ESP shaklee untuk sumber protein. Jadual pengambilan saya: pagi as breakfast, petang as snack dan malam after 8pm as meal replacement.

2. Ambil alfalfa shaklee sebagai milkbooster. Bagi sesetengah orang milkbooster masing2 ada yang dengan minum horlick, makan pegaga, minum air coklat dll. Ada juga yang tak perlu ambil sebarang milkbooster susu mmg sentiasa banyak! Rezeki masing-masing kan? Apa pun konsep penyusuan perlu betul juga untuk maintain penghasilan susu disamping jaga makan dan jangan stress!

3. B complex saya ambil untuk pastikan sy cukup vitamin B sbb badan saya memang kekurangan vitamin B. Salah satu tanda kekurangan vitamin B adalah cepat stress! 

4. Untuk kalsium, saya ambil Ostematrix shaklee untuk elak gigi reput, anak pertama dulu gigi jadi jarang sbb kurang kalsium masa menyusu! Saya juga selalu cramp kaki waktu malam. So ostematrix ni banyak membantu kurangkan masalah x cukup kalisum ni haha ..

5. Oh ya! Vitamin C! Penting ni sbb bila kita menyusu segala nutrisi akan pi ke baby juga! Haritu saya nak selesema, so telan vitamin C, dalam 3 hari alhamdulillah x jadi nak selesema! So time menyusu ni kena pastikan zat cukup pada kita dan anak supaya pertumbuhan baby sihat dan elak dari terkena sebarang penyakit time kecik2 ni..

Kami penah pengalaman baby bawah 3 bulan demam! Mmg tak lena malam dan jenuh susah hati! 

So setakat ni dulu tips perjalanan menyusu saya kali ni..jumpa lagi nanti! 
Salam sayang, cewah!

Jun Hafiz.

Untuk dapatkan set hamil, berpantang dan menyusu, whatsapp saya di:

Www.wasap.my/60125771905 

Shaklee | Mahal gile!

HARGA MURAH DAN TAHAN BERBULAN BULAN

Shaklee mahal?

Ternyata tanggapan saya salah.
Bila saya kira-kira balik sebagai contoh Sustained Release Vita-C harga Retail RM92.50 ada 180 biji dalam tu.
Sehari saya makan sebiji lepas sarapan/sahur.

180/30hari = 6 bulan! uiks. Tahan 6 bulan?

Mari kita kira lagi.

RM92.50/6 bulan = RM15.416666

Tudia… Sebulan RM15.41666 untuk kesihatan diri sendiri.
Itu harga retail. Kalau harga ahli? Lagi meriah murah.

Hubungi saya dan saya beri penerangan percuma. Sebab saya seronok sharing tentang Shaklee ni.

So Murah ka tak mahal?

10452325_10204255865376315_3673360157765417780_n

Hafiz Juniza

SMS/Whatsapp: 010 305 6484 atau 017 752 3084

FB: http://www.facebook.com/alhafiz.aziz