Breastfeeding journey

Susu EBM dlm fridge utama dah x muat so dua hari ni Encik Hafiz make over semula fridge lama ni supaya boleh topup susu ebm di fridge ni..

Terima kasih Encik Hafiz! Kaler ni super cantik tak sangga! 

Muah!

Ni selepas make over dan already place kaf ruang tamu hah!

Rumah kami kecik saja, dapur cenonet nak susun fridge banyak2 😂

Ni ha dia rupa fridge sebelum make over! Kekekekek..brand Mitsubishi..walaupun karat! Tapi tahan lama brand ni..

Hopefully baby pun slowly mau dgn botol, dah dekat seminggu baby x minum susu perahan ni..risau jugak baby reject botol nanti … 😂

Tips penyusuan saya untuk anak ketiga kali ni:

1. Ambil ESP shaklee untuk sumber protein. Jadual pengambilan saya: pagi as breakfast, petang as snack dan malam after 8pm as meal replacement.

2. Ambil alfalfa shaklee sebagai milkbooster. Bagi sesetengah orang milkbooster masing2 ada yang dengan minum horlick, makan pegaga, minum air coklat dll. Ada juga yang tak perlu ambil sebarang milkbooster susu mmg sentiasa banyak! Rezeki masing-masing kan? Apa pun konsep penyusuan perlu betul juga untuk maintain penghasilan susu disamping jaga makan dan jangan stress!

3. B complex saya ambil untuk pastikan sy cukup vitamin B sbb badan saya memang kekurangan vitamin B. Salah satu tanda kekurangan vitamin B adalah cepat stress! 

4. Untuk kalsium, saya ambil Ostematrix shaklee untuk elak gigi reput, anak pertama dulu gigi jadi jarang sbb kurang kalsium masa menyusu! Saya juga selalu cramp kaki waktu malam. So ostematrix ni banyak membantu kurangkan masalah x cukup kalisum ni haha ..

5. Oh ya! Vitamin C! Penting ni sbb bila kita menyusu segala nutrisi akan pi ke baby juga! Haritu saya nak selesema, so telan vitamin C, dalam 3 hari alhamdulillah x jadi nak selesema! So time menyusu ni kena pastikan zat cukup pada kita dan anak supaya pertumbuhan baby sihat dan elak dari terkena sebarang penyakit time kecik2 ni..

Kami penah pengalaman baby bawah 3 bulan demam! Mmg tak lena malam dan jenuh susah hati! 

So setakat ni dulu tips perjalanan menyusu saya kali ni..jumpa lagi nanti! 
Salam sayang, cewah!

Jun Hafiz.

Untuk dapatkan set hamil, berpantang dan menyusu, whatsapp saya di:

Www.wasap.my/60125771905 

Advertisements

Shaklee | Mahal gile!

HARGA MURAH DAN TAHAN BERBULAN BULAN

Shaklee mahal?

Ternyata tanggapan saya salah.
Bila saya kira-kira balik sebagai contoh Sustained Release Vita-C harga Retail RM92.50 ada 180 biji dalam tu.
Sehari saya makan sebiji lepas sarapan/sahur.

180/30hari = 6 bulan! uiks. Tahan 6 bulan?

Mari kita kira lagi.

RM92.50/6 bulan = RM15.416666

Tudia… Sebulan RM15.41666 untuk kesihatan diri sendiri.
Itu harga retail. Kalau harga ahli? Lagi meriah murah.

Hubungi saya dan saya beri penerangan percuma. Sebab saya seronok sharing tentang Shaklee ni.

So Murah ka tak mahal?

10452325_10204255865376315_3673360157765417780_n

Hafiz Juniza

SMS/Whatsapp: 010 305 6484 atau 017 752 3084

FB: http://www.facebook.com/alhafiz.aziz

Produk Shaklee | Sustained Release Vita-C PlusTM 500 mg

Sustained Vita-C

Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.*

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.