Kisah menyusu saya dan alfalfa

Assalamualaikum semua…

Harini meh nak citer sket pengalaman aku menggunakan shaklee untuk buat stok menyusu..honestly… awalnya mmg susu aku kurang sbb bermacam2 kekangan..akhirnya aku dan encik suami decide nak try Shaklee..ye bukan semua orang yang beruntung susu mmg gile banyak sampai tahap boleh bagi anak susuan semua…tapi bagi yang masalah macam aku boleh try untuk amik booster alfalfa ni ..kita berusaha ye.. ni meh nak tunjuk gambar2 masa tempoh aku buat stok EBM dulu..

Untitled-3

ni lah die susu perahan pertama selepas 1 bulan bersalin…haaaa..masa ni baru nak amik shaklee…sabar  dan doa tu penting pegi la tanya sapa pun yg menyusukan anak semua akan ckp hati kena happy…minum kena byk…doa kena rajin..dan USAHA pun perlu..dan sy usaha membanyakkan susu dengan shaklee diiringi dengan HAPPYKAN HATI..BANYAKKAN MINUM..DAN RAJINKAN DOA..

Untitled-5

ni masa ni down jugak la..mmg mencabar nak exclusive breastfeed nih.. penah kot ckp ngn husband…”kalau camni bila nak penuhh” then husband ckp..”saboooo saboooo..doaaa..doaaa..” hehe

Untitled-4

ni masa ni dah semangat sket…12mins pump dpt byk..banyak dr smlm…dan hari2 sebelumnya

Untitled-6

ni dah bertambah banyak…lepas guna alfalfa + ESP + vitalea + B Complex + Osto + Vit C

Untitled-2

hari berganti hari…2 hari baru dpt 6 oz…tapi susu makin pekat dah masa tu sbb dah mula amik ESP..baby pun cepat sket kenyang..

Untitled-7

ni dlm 14 mins dah mula cepat dari sebelum ni..

Untitled-8

Untitled-9

Untitled-1

dan ni akhirnya kat office pump 15 mins dah berjaya dpt skaligus 6 oz – 10oz … jadi ibu2 yang nak menyusu diluar sana…KENA SABO..DOA..USAHA…MINUM JANGAN LUPA! 3 liter sehari ye 🙂

nak BELI SET MENYUSU SHAKLEE?? WHatsapp saya..0125771905 jun (SHAKLEE ID:886047)

next sharing nak citer pasal experience kami guna mealshake plak tau..tungguuuu

==========================

Atas ni adalah perkongsian saya ketika bermasalah dengan penyusuan dengan anak sulung, alhamdulillah anak ketiga ni susu xda masalah dan saya lebih gembira! Alhamdulillah! 🙂

Advertisements

PROMO NOVEMBER: VITALEA KIDS

PERNAH TAK ANDA?

Alami masalah anak tak lalu dan takmau makan? seharian kita masak sedap2 ada ayam goreng, ada ikan, ada sayur macam2 warna, sayur hijau, sayur oren, tapi yang anak2 kita makan cuma nasi kosong dan juga toyu!

Tak cukup dengan tu anak kita makan banyak tapi badan maintain kurus dan boleh dibilang tulang rusuk anak.

Baru2 ni ada juga viral tentang pemakanan junk food di kalangan anak2..tak apa lah apa2 pun Jun nak cadangkan di sini meh kita tukar dari beri Junk Food kepada anak2 kepada beri multivitamin vitalea for kids ni, rasanya manis2 masin berlemak sedap di kunyah2! Nyum nyum!

0

Sebab apa Jun rekemen kan Vitalea Kids ni? ya lah sebab sebagai ibu bapa, terutamanya yang kedua ibu bapa bekerja kadang2 kita x sempat nak masak untuk anak2. Baiklah balik kerja kita masak untuk keluarga, tapi apa lah yang anak kita makan pagi dan tengah hari tu kan?

Oleh itu Jun suggest sangat untuk parents INVEST multivitamin untuk anak2. Sungguh lah pergi lah tanya kepada mana2 ibu bapa yang anak2 dah ramai berjaya sejauh mana pemakanan anak2 dijaga? Jun dulu pun macam2 vitamin mak abah beli, apa saja yang jiran2 atau kawan mak kata bagus mak akan beli untuk kami. So dengan izin Allah memang x rugi langsung kita invest multivitamin untuk anak2.

4-1

Pengambilan  Vitalea Kids ni dapat membantu membekalkan 19 Vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh seorang kanak-kanak untuk membesar. Selain itu pembinaan kalsium dalam tulang menjadi kuat dan sihat. Ia juga membantu kecergasan kanak-kanak dalam pelbagai aktiviti harian agar tidak mudah letih.

2-1

Ciri-ciri anak yang memang memerlukan Vitalea Kids

  • Anak yang kurang selera makan
  • Anak yang suka makan junk food
  • Selalu dan mudah dapat penyakit seperti demam, batuk dan selsema. Tingkatkan sistem imuniti badan
  • Ibu bapa yang sukar menyediakan makanan seimbang berkhasiat kepada anak kerana kesibukan bekerja.
  • Anak yang kurang minum susu (bekalkan 200mg dalam setiap tablet)
  • Anak yang tak suka makan sayur (mengandungi vitamin k bantu pembekuan darah dengan cepat jika luka)

12eatersallover-ss-slide-nmag-jumbo-v2

bayangkan kita boleh sediakan makanan sebegini tanpa MSG!

1-1

Vitalea Kids berbeza dengan produk lain di pasaran

  • Tidak mengandungi perasa, pewarna, pengawet dan pemanis tambahan
  • Mengadungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang melindungi gigi dari kaviti
  • Pembungkusan BPA free

====================================================================

child-refusing-to-eat-food

======================================================

TESTIMONI VITALEA KIDS

00 0

=======================================================

Sempena Promo Vitalea Beli 3 PERCUMA 1, Jun nak cadangkan ibu2 semua beli vitalea for kids ni. Memang berbaloi sbb Vitalea Kids kita mmg x sama dengan yang ada di pasaran.

Ibu2 boleh share beli 3 orang dah dpt 1 FREE. Bulan ni PROMOSI bulan depan belum tentu lagi.

promo-nov-2016-vita-lea-for-children-buy-4-at-3-rp

Untuk belian VITALEA KIDS secara online boleh terus klik sini. Pembayaran melalui Debit Card/Credit Card. Produk akan dihantar terus ke rumah anda selepas pembayaran Berjaya.

Bagi yang tinggal sekitar Perlis, Kodiang, Kedah boleh whatsapp Jun di 010 305 6484 untuk tempahan. COD Shaklee adalah di CMART Arau bagi yang berada di sekitar Arau.

*Disclaimer

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease.

Kami adalah Pengedar Sah Shaklee bagi kawasan Utara dan kami juga membuat pengeposan ke seluruh Malaysia.

Untuk order produk lain, daftar keahlian, atau ingin menjana pendapatan dan menjadi sebahagian tim hebat kami, hubungi 010 305 6484 (jun)

=====================================================

Harga runcit VITALEA KIDS Shaklee adalah RM117.66.  Nak beli dengan harga ahli dengan penjimatan sehingga 20%??

Daftar sebagai ahli Shaklee sekarang! Sila HUBUNGI KAMI di

010-3056484 ATAU 0177523084.

Shaklee | Mahal gile!

HARGA MURAH DAN TAHAN BERBULAN BULAN

Shaklee mahal?

Ternyata tanggapan saya salah.
Bila saya kira-kira balik sebagai contoh Sustained Release Vita-C harga Retail RM92.50 ada 180 biji dalam tu.
Sehari saya makan sebiji lepas sarapan/sahur.

180/30hari = 6 bulan! uiks. Tahan 6 bulan?

Mari kita kira lagi.

RM92.50/6 bulan = RM15.416666

Tudia… Sebulan RM15.41666 untuk kesihatan diri sendiri.
Itu harga retail. Kalau harga ahli? Lagi meriah murah.

Hubungi saya dan saya beri penerangan percuma. Sebab saya seronok sharing tentang Shaklee ni.

So Murah ka tak mahal?

10452325_10204255865376315_3673360157765417780_n

Hafiz Juniza

SMS/Whatsapp: 010 305 6484 atau 017 752 3084

FB: http://www.facebook.com/alhafiz.aziz